Visie

De rol van open (Internet) standaarden neemt nog steeds toe en biedt bedrijven en organisaties de kans om hun ICT kosten te beperken. Daarbij wordt uitgegaan van de volgende voordelen die de toepassing van open standaarden met zich meebrengt:

  • het gebruik van open standaarden maakt u als klant minder afhankelijk van één leverancier; immers, voor een bepaalde functie kan gekozen worden uit diverse oplossingen, zolang ze de betreffende standaarden (bijvoorbeeld IMAP, SMTP, LDAP) maar ondersteunen. Leveranciers worden daardoor gedwongen prijs-concurrerend te werken.
  • de toepassing van open standaarden maakt het mogelijk in geval van problemen zelf een diagnose te stellen en de problemen op te lossen; dit maakt dat u minder afhankelijk bent van de support en reaktietijden van de leverancier. Ook zorgt het ervoor dat gebruikers na een storing sneller weer aan de slag kunnen, hetgeen produktieverlies beperkt.
  • het gebruik van open standaarden maakt het eenvoudiger om vanaf meerdere verschillende plaatsen uw werk te kunnen doen, zonder dat ingewikkelde of kostbare investeringen nodig zijn voor de realisatie ervan.
  • open standaarden ontstaan vanuit open discussies over bepaalde thema's. Daardoor zijn ze goed doordacht. Ook is het proces waarlangs open standaarden ontstaan goed gedefinieerd en voorkomt het interoperabiliteitsproblemen